Siyah Noktalardan Nasıl Kurtuluruz ?

 Selam Sevgili Okurlarım , bebeğimden fırsat buldukça hazır işede ara vermişken bilgileri aktarmaya devam ediyorum. Umarım işinize yarar bilgiler paylaşabiliyorumdur.
Bugün Cilt bakımında siyah nokta problerine değinmek istiyorum. Bir çok bayanın korkulu rüyası , kimine göre sıkılması kimine görede sıkılmaması gereken siyah noktalar, benim kanaatime göre cildimizden temizlenmesi kesinlikle gereklidir.Çünki zamanla sivilce oluşumuna neden olabileceği gibi bazı bakterilerin çoğalmasına neden olarak iltahap oluşumunada neden olabilir. Peki siyah nokta ( komedon ) neden oluşur ?
Devamı için başlığa tıklayın ...
Öncelikle siyah nokta yağların gözeneklerde birikip ve dış etkilerden ( hava kirliliği ,vs ) çıkış noktalarının siyah , iç kısmının da beyaz olarak cildimizin hava aldığı yerlerin tıkanmasıdır. Bir çok nedeni olmakla beraber en önemlilerinden bazıları , hormonel problemlerden dolayı cildimizdeki yağ dengesinin bozulması ve yağ üretiminin artmasından kaynaklanmaktadır.Suyu az tüketme, sigara içme , aşırı yağlı yiyecekler tüketme yine siyah nokta oluşumunda önemli rol oynar.

siyah nokta aletiGelelim siyah noktalardan nasıl kurtulacağımıza , güzellik merkezlerinde uyguladığımız en başarılı tedavi cilde temiz buhar ( ozon buharı) verip,siyah noktaları yumuşatarak sıkmak işlemiyle gerçekleşir.Bunun için biz siyah nokta temizliği için üretilmiş    resimde görtüğünüz aleti kullanıyoruz. Hatırlatmakta fayda var siyah nokta temizliği kesinlikle elle yapılmamalıdır.Yüzey alanı genişleyeceğinden , içerisinde ki bakteri ve iltihabı cildimizdeki temiz alanlarada bulaştırmış oluruz.Eğer elimizde buna benze bir aletimiz yoksa o zaman eczaneden alabileceğimiz yahut evde bulunan kullanılmamış bir şırınga işimize yarayacaktır.

Gelelim adım adı siyah nokta  temizliğine :
Öncelikle , siyah noktalarımızı yumuşatmak için demlik veya su ısıtıcımızın içerisine su dolduruyoruz , kısık ateşte kaynarken başımızdan sarkıttığımız havluyla beraber ,15-20 dakika cildimize tutuyoruz .Aman dikkat suyun miktarını , ve buhara yakınlığınızı çok iyi ayarlamanız gerekiyor aksi halde cildnizi yakabilrisiniz. Ara ara uzaklaşıp tekrrar yakınlaşmakda fayda var.Bu arada cildimizin yağlardan iyice temizlenmesi ve sıkılaşması için kaynayan suya bir miktar lavanta atabiliriz.

15-20 dakkika buharda yumuşattığımız cildimizi , kağıt havluyla kurulayıp , elimizde bulunan şırınganın iğnesini çıkarıp siyah noktalarımızın üzerie orta deliği gelicek şekilde bastırıp , şırıngayı yukarı dogru çekiyoruz.Bu işlemi gözle gördüğümüz tüm siyah noktalara tekrar edip cildimizi siyah noktalardan arındırıyoruz. Dikkat , siyah nokta olup olmadıgın dan şüpheli oldugumuz hiç bir sivilce , ben yada benzeri şeylere dokunmamalıyız.

Siyah noktalardan arındırdığımız cildimizi ılık suyla yıkayıp tekrar kuruluyoruz.Şimdi bütün gözeneklerimizi temizledik ,peki tekrar dolmaması için ne yapmamız gerekiyor  ? Bu noktada gözeneklerimizi sıkılaştımamız gerekmektedir. Bunun içinse en güzel tonik maden suyudur. Soğuk maden suyuyla cildimizi yıkarsak emin olun farkı sizde göreceksiniz :)))))))

Önemli Not : Siyah Nokta için kayısı yağıda kullanabilirsiniz. Ama kayısı yağı cilt tonunu koyultabilir. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Kokos ile Moda All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes