Fondöten Nasıl Uygulanır ?


  Bir önceki yazımda fondöten seçimi hakkında size yardımcı olacak bazı bilgiler vermiştim.Fodöten seçimiyle ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.Unutmayalımki cmakyaj yapmak bir sanattır ve uygun renkler bir araya getirilmezse ortaya güzel bir iş çıkmaz.Şimdi is size doğru fondöteni bulduktan sonra nasıl uygulayacağımızı anlatacağım. Yukarıdaki resimde fondöten alırken kullanılan ingilizce isimlerinin cilt üzerindeki renklerini görebilirsiniz.Fondöten uygulamasından önce bir kaç püf noktası paylaşalım.
Eğer ;



* Çok açık renk cilt tonuna sahipseniz ,yumuşak pembe ve açık bej tonları sizin için en uygun seçim olacaktır.Kırmızı veya portakal alt yapısında olan  fondötenlerden kaçının cildinizi yanmış gibi gösterecektir.
* Açık renk cilt tonuna sahipseniz ,nude tonlarında fondötenler eğer pudra kullanmazsanız cildinizi daha  sağlıklı gösterecektir.Sarı altyapısı olan fondötenler de tercih edebilirsiniz.Örneğin ;



* Orta koyu cilt tonuna sahipseniz, karamel ve bal alt yapısındaki fondötenleri tercih etmelisiniz.
* Koyu cilt tonuna sahipseniz, pastel , bronze tonlarında fondötenleri tercih etmelisiniz.Unutmayın açık tonlar cildinizde gri durur.


* Yağlı cilde sahipseniz, pudralı ve su bazlı fondötenleri kullanmalı ve sarı tonlardan uzak durmalısınız.Sarı tonlar cildinizin iyice yağlı durmasına neden olur.
*Kuru cilde sahipseniz genellikle pudra kullanmamalısınız , cildiniz soluk görünebilir.
*Karma cilde sahipseniz T bölgenize fondöten yerine pudra kullanabilirsiniz.

Fondöten Uygulaması :

* Cildimizi iyice temizliyoruz eğer mümkünse peeling etkili jellerle yıkamanız ölü hücreleri arındıracağından cildiniz daha pürüzsüz gözükecektir.
* Cildimizi temizledikten sonra cilt tipinize uygun toniğinizi ve nemlendirincinizi uygulayın.
*Nemlendiricimizi uyguladıktan sonra 1-2 dakika cildimizin onu emmesini bekleyin yalnız bu süreyi çok uzatırsak cilt bütün nemlendiriciyi emer ve fondötenimiz bir maske gibi gözükür.
*Göz altınız , alnınızın orta kısmı ve çenenizin orta kısmına  fondöteninizden daha açık tonlarda kapatıcınızı uygulayın.
*Eğer çok belirgin ve fondöteninizin kapatamayacağını düşündüğünüz leke veya sivilce izleriniz varsa fondöteninizle aynı renk tonlarında kapatıcıyı çok yaymadan tam üzerine uygulayın.
*Fondöteninizi , fırça veya nemli süngerle uygulayın eğer ikisi de parmaklarınızla tampon yaparak tüm cildinize yayın.
*Fondöteni uyguladıkdan sonra gazlı bez veya cilt toniğinizle nemlendirdiğiniz pamuklu bezle yüzünüze tampon yapın.Fondöteninizin doğal bir görünüm almasını sağlayacaktır.
*Fondötenin yapısı veya cilt yapınıza göre ( yukarıda belirttiğim maddelere dikkat ederek ) sabitlemek için pudra kullanın.Transparan pudra tercihimdir.
*Fondöteninizi saç diplerinize, kulaklarınızın , boyun ve dekoltenin görünen yerlerine de uygulamayı ihmal etmeyin.
*Kat kat fondöten kullanmayın.doğru yaptığınız taktirde tek kat yeterli olacaktır.
*Fondöten uygulamasından sonra , elinize bir ayna alarak gün ışığında fazla fondöteninizi nazikçe bir pamuk yardımıyla tampon yaparak seyreltin.
*Eğer rujunuzun kalıcı olmasını istiyorsanız , dudaklarınıza da fondöten uygulamayı ihmal etmeyin

Evet cildiniz makyaj yapmak için hazırlandı sonraki yazılarımda, esmer , sarışın kumral ve kızıl bayanlar için doğru makyaj renklerini hazırlayacağım şimdilik sağlıcakla kalın :)))

Yanlış Uygulamalar






























Eğer sorularınız varsa kokosilehersey@gmail.com' a email  veya iletişim bölümündeki formu doldurarak gönderin mümkün olan en kısa zamanda size döneceğim ....














Etiketler: fondöten nasıl sürülür,cilt, fondöten nasıl uygulanır, fondöten sürmenn püf noktaları,nasıl, noktaları, püf, rengi, uygulanır

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Kokos ile Moda All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes