Cilt Tipine Uygun Fondöten Nasıl Seçilir ?

   Selam Sevgili okurlarım , şimdi tüm bayanların sıklıkla karşılaştığı bir soruna değinmek istiyorum . Cilt rengimize uygun fondöteni nasıl seçebiliriz ? veya fondöten seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir püf noktaları nelerdir ? Sabredip yazımı sonuna kadar okursanız kusursuz fondöteni elde edebilirsiniz.
  Bir çoğumuz büyük bir iştahla satın aldığımız fondöteni eve gelip uyguladıktan sonra hüsrana uğrarız , beğenmeyiz . Bunun en büyük nedenlerinden birisi fondöteni alırken sadece bileğimizin iç kısmına uygulamamız ve karar vermemizdir.Oysa maruz kaldığımız ışık,ortam , güneş vs. gibi etkilerden dolayı cildimizin her noktasında homojen bir renk dağılımı olmayabilir. Bunun için kesinlikle fondöten seçimimizi acele yapmamamız gerekmektedir.Öte yandan bir çok bayan şu cümleyi sık sık söyler, " orda uyguladıklarında , çok güzel durmuştu , ama şimdi alakası yok" .Bunun nedeni ise fondöteni uyguladıkları ortamın , gün ışığı ortamı olmayıp genellikle mağaza veya özel stand ışıklandırmaları altında olmasıdır.Özellikle florasan ışıklı ortamlarda cilt rengi soluk durduğundan , fondöten uygulaması sonrasında yanıltıcı bir canlılık ve parlaklık oluşur. Peki ama fondötenimizi nasıl seçicez ? İşte işinize yarıyacak bilgiler ve ip uçları .
Konuyu çok uzun bulabileceğinizin farkındayım ama bir iş yapıyorsak tam yapalım ve bir seferde hem cilt rengimizi , hem cilt tipimizi hemde cilt durumumuzu belirleyip  bundan sonra yapacağımız alışverişlerimizde hüsrana uğramamalıyız .



Cilt Rengim Nedir ?

Cilt rengi , cilde rengini veren pigmentler sayesinde belirlenir.Genel olarak cilt rengini resimlerle anlatıcak olursak,

Çok açık renkli cilt ( Porselen Cilt ) 












Pempemsi renkli cilt 
kokosilehersey12
kokosilehersey2

Buğday renkli cilt
kokosilehersey10
kokosilehersey11

Koyu buğday / zeytin renkli cilt 
kokosilehersey6
kokosilehersey4


olarak 4 ana grupta toplayabiliriz. Ama unutmayalımki uzmanlara göre , pembe/açık cilt rengi kendi içerisinde 10 ,buğday koyu cilt rengi ise kendi içerisinde 35 tona kadar farklılık gösterebilir.Ama genel olarak cilt rengimizin tonunu belirleyebiliriz.

Cilt Tipim Nedir ? 
Cilt tipi kendi içerisinde ;
Yağlı -Kuru -Normal ve Karma olarak 4 gruba ayrılır . Cilt tipimizi bulmak için ufak bir deney yapabiliriz. Öncelikle cildimizi ılık suyla iyice temizledikden sonra , kuruluyoruz. 5 dk bekleyip elimize bir A4 kağıdı alıyoruz( saman kağıdımız varsa daha çok işimizi görücektir.) sonra kağıdımızdan alın, yanak, çene,ve burun olmak üzere 4 şerit kesiyoruz üzerlerine verdiğimz isimleri yazık , cildimize 30 sn bastırıyoruz.
* Eğer hepsi cildinize yapışıp kalıyor ve üzerinde lekeler oluşuyorsa siz yağlı bir cilde sahipsiniz.
* Eğer hiç biri cildinize yapışmıyor ufak tefek lekeler kalıyorsa siz kuru ve susuz bir cilde sahipsiniz.
* Eğer burun , alın ve çene bölgesi dışındaki yerler yapışmıyor ve leke yoksa siz karma bir cilde sahipsiniz demektir.

Cilt durumu nedir ?
Cilt durumu cildimizin , pürüzlü , akneli yahut pürüzsüz olmasıdır. Bunu ayna yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Şimdi gelelim fondöten seçimine ?
Cildimizin durumu hakkında bilgi edindikten sonra artık doğru fondötenimizi bulmanın zamanı geldi , işte size fondöten seçiminde işinize yarayacak püf noktaları ;

ÖNEMLİ NOT :
Yazın güneşinden dolayı cilt rengimizde kızarma, koyulaşma ve lekeler meydana geleceğinden ,
Kış şartlarından dolayı cildimizde kurulaşma, kabuklaşma ve nem ihtiyacı meydana geleceğinden ,
kesinlikle yazlık ve kışlık kullanacağımız fondötenlerimizi ayrı tutmalıyız.Örneğin, buğday renkli bir bayan yazın 2-3 ton daha koyulaşacağı için , kışın kullandığı fondöten yüzünde renk uyumu sağlayamayacaktır.

1- Yağlı bir cilde sahipseniz, yağlı fondötenlerden kaçınmalı ve genellikle su bazlı ve güneş koruma faktörlü fondötenler seçmelisiniz.
2-Yağlı bir cilde sahipseniz , kendinden pudralı ve mat görünüm sağlayan fondötenleri tercih etmelisiniz.
3-Kuru bir cilde sahipseniz , hem nemlendirici etikili hem güneş koruma faktörlü fondötenleri tercih etmelisiniz.
4-Karma bir cilde sahipseniz cilt rengine ve tipine uyum sağlayan clour adapt dediğimiz fondötenleri tercih etmelisiniz.
5-Fondöten rengini bulmak için bileğinizde değil boynunuzda ve çene kemiğinizde test etmelisiniz.Boyun renginizin yüz renginizle uyum  içinde olması kusursuz makyaj için olmazsa olmazlardandır.Elinizde test etmeniz tamamen yanlıştır.
6-Mağazalarda cildinize fondöten uygulaması yaptıracaksanız kesinlikle ışıklar altında değil, normal gün ışığı altında uygulatmalısınız.
7-Cilt renkleri kendi içerisinde ton farklılıkları göstereceğinden , renk paleti geniş markaları tercih etmelisiniz.
8-Fondöten uygulaması öncesi cildinizi iyice temizlemeli ve cilt tipinize uygun nemlendirici sürmelisiniz.
9-Fondöteninizn cildinizde pürüzsüz durmasını istiyorsanız , elinizle değil , fondöten uygulamaları için özel olarak geliştirilmiş fırçalar veya süngerlerle uygulamalısınız.
10-Cilt tonunuzu fondötenle en fazla 1 ton açmalı yada koyulaştırmalısınız, daha fazla açmak veya koyulaştırmak cildinizde komik bir görüntüye neden olaraktır.
11-Fondöteninizin saç diplerinizle uyumuna dikkat edin.
12-Eğer cilt renginize uygun bir fondöten bulamıyorsanız, cilt renginizin 1-2 ton açığı ve 1-2 ton koyusunu alıp çeşitli oranlarda karıştırarak deneme yolula cilt renginize uygun tonu bulabilirsiniz..

Evet kızlar , fondötenim güzel durmuyor diye en pahalı ürünleri alıp yine hüsrana uğramak istemiyorsanız
önerilerime kulak verin ;))))

Yazımın sonunda size bir kaç yanlış fondöten uygulamasını göstermek istiyorum .

kokos16kokos15kokos14kokosile13

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Kokos ile Moda All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes