Evde Cilt Bakım Kürü Nasıl Yapılır Tarifi-1

Evet zaman geçmeden ilk tarifimle başlayacağım , bu kürlerin arkası geleceğinden , 1-2-3 diye numaralandıracağım bunun nedeni , sıfırdan cilt bakımına başlıyoruz , lütfen cildi alerjiye duyarlı veya aşırı hassas kişilerin , vereceğim kürlerdeki maddelere duyarlılığını test edip ondan sonra uygulamaya geçsin....kaş yapalım derken göz çıkarmayalım maazallah :D

Temizleme ve Canlandırma : Salatalık-Pirinç Suyu Maskesi 
Malzemeler 


*Yarım çay bardağı beyaz pirinç
*1 adet büyük boy salatalık
*1 yemek kaşığı kaşığı taze yoğurt
* Defne veya yüz için hazırlanmış olan kükürtlü sabun ( kendi özel temizleme jeli olanlar onuda kullanabilir )



Uygulama
Öncelikle salatalığımızı kabuğuyla beraber rendeden geçirip derin bir kaseye alıyoruz, daha sonra pirincimizi yaklaşık yarım saat sıcak suda bekletiyoruz ( pilav yaparken yaptığımız gibi ) . Prinç suya nişastasını salınca süzüp suyunu bir kenara alıyoruz.Pirinçlerimizi rondadan geçirioyuz kuru maya taneleri gibi olucak ve pirinç suyu hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz önceden yıkayıp kuruladığımız yüzümüze göz çevresi açıkta kalıcak şekilde uyguluyoruz.yaklaşık 20 dk beklettikten sonra zaten kurumuş oluyor ovalayarak çıkarıyoruz.Maskemizin içerisindeki pirinç taneleri peeling etkisi oluşturucaktır.
Son olarak tekrar bol suyla yıkayıp kuruladığımız cildimize , pirinçleri beklettiğimiz suyu tonik olarak kullanıp işlemimizi bitiriyoruz.

Pirinç özellille orta asya da Çin ,Japonya gibi ülkelerde bayanların cilt için vazgeçilmez bir ürünüdür. Cilde inanılmaz bir parlaklık ve canlılık katar.

Unutmayın , herşeyden önce doğal şeyleri denemekte fayda var !

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Kokos ile Moda All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes