Evde Bakım Kürü Nasıl Yapılır Tarifi -2

Çok geçmeden ikinci bakım kürümüzüde yayınlıyorum kızlar çok hızlıyım demi hehehe :) Geçen kürümüzde cildimizdeki ölü deri

yi temizlemiş ve pirinç suyunu tonik olarak kullanmıştıuk hatırlarsanız.Bu kürümüzde cildimizin ihtiyacı olan parlıklık ve canlılığa devam ediyoruz. Şunu söylemeliyimki unutmayalım cildimiz ve saçımızla ilgili dıştan yaptığımız işlemler her zaman işe yaramayabilir çünki her insanın ihtiyacı farklı farklıdır. Cilt veya problerimiz sağlıkla ilgili sorunlardanda kaynaklanıyor olabilir o yüzden mutlaka yılda 1-2 kez kan değerlerimize baktırmanızı öneriyorum .Birde cilt için su çok önemlidir.Ben doğum yaptığım zaman sütüm bol olsun diye sık sık süt içmiştim hatırlıyorum cildimde ve saçımda ciddi değişiklikler olmuştu üçünkü normelde günde 3-4 bardak suyu zor zar içen birisiydim.Eğer su içmiyorsanız hem saçınızla , hem cildinizle hemde kilonuzla ilgili sıkıntılar yaşamaya bir adım yaklaşmışsınız demektir.

Şimdi gelelim cildimizin kaybettiği parlaklık ve canlılığı nasıl kazandıracağımıza ,cilt için önemli vitaminlerin başını şüphesizki E,A,B,C,D,K ve F vitaminleri başı çeker. Bunların çoğunu meyvelerden almanız mümkündür.

E vitamin : Cildinizin yumuşaklığını artırır , yara ve iltahapların iyileşmesini hızlandırır,cildi besler nemlendirir . Fındık , fıstık ve yeşil sebzelerde bolca bulabilriz.

A vitamini :Cilt için çok önemli bir vitamindir.Cildinizin elastikiyetini artırır, ölü hücrelerin yenilenmesinde büyük rol oynar, ciltteki renk farklılıklarını ortadan kaldırır örneğin göz altı morlukları gibi ve yaşlanma karşıtı olarakda bilinir. A vitamini yumurta sarısı , süt balık ,kayısı,portakal,havuç,maydonoz,kereviz ,erik ve domastes 'de bolca bulunur.

B vitamini : Özellikle cildi aşırı yağlı olanlarda, ciltteki yağ dengesi problemi olanlarda ( buna saç yağlanmasıda dahildir ) ve sivilce problemini olanlarda B vitamini eksikliği olabilir. B vitamini muz , kümes hayvanları,balık , yeşil sebze lerde bolca bulunur .

C vitamini : Cildi maruz kalan zararlı ışınlardan koruyarak cilt sorunlarının iyileşmelerinde önemli rol oynar. Özellikle turunçgillerde, lahana, brokoli ,patates, kiraz , kivi , maydonoz ,limon gibi yiyeceklerden bol miktarda edinebilirsiniz.

D vitamini : Herkesin bildiği gibi raşitizim hastalığını engellemesinin yanında cildi besler nemlendirir ve doku hücrelerinin yenilenmesini sağlar.Somon balığı ve yumurta sarısında bol miktarda bulunmaktadır.

K vitamini : Göz altı morluklarının düşmanıdır :D pirinç,mısır,muz ve yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunur.

F vitamini : Aknelerin tedavisinde olumlu rol oynar.siyah üzüm ve ayçiçek yağında bol miktarda bulunur.


Evet yukarda cildimiz için olmazsa olmaz vitaminlerin bazılarını verdik elbetteki listeyi uzatabiliriz.Ama genel hatlarıyla vermeye calıstım ilerleyen zamanlarda daha ayrıntılı olarak saç ve cilt için gerekli vitaminleri bir başlık altında toplyacağım.


Şimdi gelelim Cildimizin daha parlak , ışıltılı ve canlı görünmesi için yapacağımız maskemize tekrar ediyorum dışarıdan etkiler bir yere kadardır önemli olan vitaminleri dışarıdan değil içeriden kanımıza takviye etmektir bunun yoluda bol sebze meyve balık tüketmekten gecer.

Malzemeler :

yarım havuç
yarım limon
yarım muz
süt
1 tatlı kaşığı bal
süt ve ılık su

Uygulama :

Öncelikle cildimizi temizliyoruz , bunun için daha önce sölediğim gibi , defne sabunu , kükürtlü sabun yada alıştığınız temizleme ürününü kullanabilirsiniz. Daha sonra, yarım çay bardağı ılık suyumuzun içerisine limonumuzu sıkıp budolabına alıyoruz.

Diger tarafda yarım havucumuzun suyunu sıkıp hazırlıyoruz. Muzumuzu iyice ezip içerisine bal, süt havuç suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.Homejen bir karışım elde etmemiz çok önemli.hazırladığımız maskemizi gözlerimiz boşlukta kalıcak şekilde cildimizn her köşesine yayıyoruz.Bunu yaparken mümkünse sıcak bir ortamda bulunmamız deri altına nüfusu kolaylaştıracağından daha makbul olacaktır.Yaklaşık 30-45 dakika beklettikten sonra nemli bir bezle cildimizi siliyoruz .Makemizden kalan kalıntıları dolapta beklettiğimiz limonlu suyla silip nemlendirici kullanmıyoruz.Ve aynaya baktığımızda daha ışıltılı,parlak ve canlı bir cildimiz olduğunu hatırlayıp kendimize zaman ayırmamız gerektiği konusuna kannaat getiriyoruz.


Sevgili okurlar, elimden geldiğince aldığım eğitim ve bilgileri , iş deneyimlerimizi sizinle paylaşmaya çalışıyorum . Tabiki cilt için önemli markalar ve ürünler var ama ben doğallıktan yana olduğum için ilk önce bunların tarifini vermek istedim. Daha sonra ürünlere geçeceğim.

Şimdilik bu kadar iyi gecelerrr

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Kokos ile Moda All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes